Polityka Prywatności

 

Liturgia.pl szanuje prywatność swoich Klientów. Zapraszamy do zapoznania się z naszą polityką prywatności, która określa zasady gromadzenia, przetwarzania i ochrony danych.

 

Przekazane nam dane osobowe są przetwarzane przez Fundację Dominikański Ośrodek Liturgiczny w celach realizacji zadań naszej księgarni internetowej, na które składa się realizacja zamówień oraz wysyłka newslettera w wersji e-mail, jeśli Klient wyrazi na to zgodę.

 

Dane osobowe są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z ustalonymi prawem zasadami:

 

Ustawa z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926, z późn. zm.)

Ustawa z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z poźn. zm.)

Rozporządzenie z dnia 29.04.2004 r. Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne, służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024)

 

Każdy Klient ma prawo do modyfikacji, poprawiania lub usunięcia swoich danych osobowych za pośrednictwem panelu klienta.

 

Dane osobowe nie są udostępniane innym podmiotom dla celów marketingowych.

 

Niniejsza polityka prywatności może zostać zmieniona w dowolnym momencie, a zmiana staje się skuteczna we wskazanym terminie. Użytkownicy zostaną powiadomieni o wprowadzonych zmianach poprzez stronę polityki prywatności księgarni internetowej Liturgia.pl. W przypadku braku akceptacji zmian Klient może zaprzestać korzystania z serwisu lub poprosić administrację o usunięcie konta.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij